MARIE-CHRISTINE MARCOS

Min resa inom musiken...

Som barn var jag alltid omgiven av musik. När jag inte gick på kör eller på pianolektioner imiterade jag verkligen allt (!) som spelades upp i hemmet. Efter ett tag föll det sig naturligt för mig att djupdyka inom sången. I slutet på gymnasiet upptäckte jag jazzen och därifrån började min resa inom denna genrens värld.

Det ledde i sin tur till att jag gick på folkhögskolorna Geijerskolan (2008-09) Sundsgården (2009-10) samt till sist Skurup (2010-12) för att utvecklas inom musiken. Jag tog alltmer upp pianospelandet då det blev ett sätt att kunna konkretisera musikaliska idéer genom mitt låtskrivande. Tack vare den underbara tiden ligger musikskrivandet mig fortfarande varmt om hjärtat!  Efter 5 år på Musikhögskolan i Malmö med en sång- och musikpedagogexamen, men även examen som engelsklärare, har jag fått mängder med inspiration, verktyg och möjligheter att frilansa inom olika genrer med fantastiska människor och musiker. 

Idag är jag aktiv som sångpedagog, engelsklärare och frilansande sångerska/text- och låtskrivare där båda delar av att vara lärare och samtidigt frilansa ständigt främjas med hjälp av (och tack vare) varann!

Frågor eller bokning?